8 gode råd til godt kvalitetsindhold på bloggen

Vidste du, at B2B-køberne er mellem 60-90 procent gennem beslutningsprocessen, før de går i dialogen med potentielle leverandører? De har allerede lavet research online. De har talt med deres team eller chef. Det betyder, at I har meget kort tid til at påvirke beslutningsprocessen.

Det er lige præcis her godt kvalitetsindhold gør en forskel. Fakta er nemlig at 9 ud af 10 hellere vil lære om produkter/muligheder gennem content end gennem traditionel markedsføring. Hertil kommer at 86 procent siger, at online indhold har stor og moderat indflydelse på deres valg af leverandør. Så ja, godt indhold gør en forskel.

Godt indhold er jeres digitale håndtryk. Det afspejler jeres brand. Har I en høj faglig specialviden, så er det her I kan adskille jer fra konkurrenterne. Det er via content marketing, at I kan vække interesse, komme i betragtning og påvirke beslutningsprocessen.

Sådan laver du gode blogindlæg

Men hvad er så godt indhold? Det afhænder selvfølgelig altid af hvad du gerne vil opnå, hvem du gerne vil ramme osv. Her er 8 gode råd til at lave godt indhold

 1. En vinkel/ét fokus
  Sørg for at have ét fokus som du skriver om. Det kan være en guide eller andet. Det vigtigste er, at du har en klar vinkel, og at dit emne ikke bliver for bredt og for diffust. Det skal være klart og tydeligt for alle, hvad du taler om og hvad din pointe er.
 2. Skab værdi for læseren
  Sørg for at du har ét fokus, og at der er en klar value proposition for læseren. Oplever læseren værdi for dem selv, vender de oftere tilbage, end hvis du taler om dig selv.
 3. Ram dine læsere i maven
  Sørg for at levere noget, som skaber stof til eftertanke, er overraskende eller provokerende. Ram dem i maven, der hvor de godt ved, at skoen trykker lidt.
 4. Kend din læsere
  Tænk meget over, hvem du vil have fat i. Tænk på, hvem du skriver til? Forstå de mennesker, du vil ramme? (lav en persona). Find ud af, hvad der er relevant for din målgruppe?
 5. Alle virkemidler gælder
  Brug stærke billeder, som skaber blikfang. Link til en video, som bevæger dine læsere. Brug gode illustrationer/infografik, som forklarer det svære enkelt. Lav en god overskrift, som fænger og gør læseren nysgerrig.
 6. Link til gode kilder
  Som specialist er din research vigtig. Vis at du har belæg i din faglige viden med henvisning til kilder og brug fakta – dog i de rette doser (for mange tal og grafer kan nemlig også afskrække læseren). Det øger din troværdighed og giver læseren merværdi, når du linker til interessante kilder. De vil opfatte dig som en, der følger med i sit fag.
 7. Find din personlige stil
  Find din egen stil. Vær personlig. Det fanger langt flere end en formel og akademisk afhandling. På en blog er det rigtig vigtigt at vise din motivation og engagement. Det fastholder læseren.
 8. Få læseren op af stolen
  Aktiver dit publikum. Få dem til at deltage i debatten, få dem til at dele dit indlæg, ”synes godt om” eller lignende. Overvej, hvad du gerne vil have dem til at gøre?

Distributionen er også vigtig

En god contentstrategi starter og slutter med godt kvalitetsindhold. Er indholdet ikke godt, så læser vi ikke. Men der er selvfølgelig også andre parametre, som er vigtige – især fordi mængden af indhold online stiger eksplosivt i disse år. Kampen om at blive se og hørt er stor og Google strammer hele tiden kravene til indholdet. Men ved at skabe godt indhold er du allerede nået langt. Så godt kvalitet et ultimativt krav. Med det følger, at du sørger for at være synlig ofte og arbejder på at ramme din målgruppe, hvor de er, når de er klar. Distributionen bliver mere og mere vigtig, hvis du vil sikre dig at indholdet også når dit publikum, så husk disse tre ting, når du kaster dig ud i at blogge:

 1. Godt kvalitetsindhold, som understøtter jeres brand-dna (ultimativt krav)
 2. Publicer ofte. Det er vigtigt for at opbygge tillid hos potentielle kunder, at du er synlig og til stede
 3. Prioriter tid og energi i distributionen – mål effekten (det vender jeg tilbage til)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed