Vi elsker eksperter. Dyrk jeres faglige stolthed

Vi lever i et tid, hvor vi dyrker specialister som aldrig før. Går vi til lægen, så har vi allerede googlet alt på nettet inden og er i høj grad i stand til at stille vores egen diagnose. Skal vi have en ny vaskemaskine, så har vi sammenlignet priser, mærker og energilabels samt tjekket anmeldelserne på nettet, inden vi bestiller.

Lige meget hvad vi søger af viden, så er tendensen, at vi søger det meste viden på nettet og på sociale medier, inden vi spørger nogen. Har vi brug for yderligere professionel vurdering – ja, så kræver vi specialistviden. Så vil vi kun tale med dem, som er endnu klogere. Vi vil tale med de folk, som kan rådgive frem for bare at sælge os det, vi gerne vil have.

Vidste du at …
38 procent sætter pris på dialogen med en salgsrepræsentant, mens hele 87 procent gør det samme med en teknisk specialist. Vi søger fagfolk.

Det er ikke nok længere bare at byde sig til. Har man et it-produkt, så skal man kunne rådgive om løsningerne. Men det gælder ikke kun i købssituationen, I bør allerede ramme folk, når de googler efter den viden, de savner.

Netop her kommer content marketing ind i billedet. Vil I findes og kendes som specialister. Ønsker I at opbygge tillid online og skabe et fast virtuelt håndtryk, så skal I være til stede online. Så bør I måske blogge om den viden, I har, dele jeres viden i nyheder på websitet eller deltage i debattråde eller lignende. Verdenen er blevet digital – føler I med?

4 gode råd til at markere jer som specialist

  • Skab et blogunivers, hvor I (jeres fagspecialister) blogger om jeres specialviden
  • Lav et online magasin med fagartikler
  • Lav guides og whitepapers
  • Opbyg en læserskare, og udsend løbende nyhedsbreve med værdi for jeres målgruppe.

3 eksempler på content marketing

Blog.tohuman.dk
Blog.tohuman.dk henvender sig til alle med interesse for alternativ behandling. Konceptet handler om at dele viden og erfaringer ‘human to human’. De mange besøgende på sitet skal i sidste ende styrke salget af To Human app. Den vigtigste CTA (call to action) på sitet er således antal solgte apps pr. måned og pr. dag.

Trafikken til sitet skaffes via blogindlæg, som leveres af influencers – det vil sige bloggere, som i forvejen har stor viden og erfaring med det, de blogger om samt et vigtigt netværk, hvor der kan findes potentielle købere af app’en.

To Human sponsorer også sportsudøvere og andre influencers, som har adgang til et interessant netværk af potentielle To Human app-brugere. Alle influencers blogger om deres brug af app og produkter.

Blog.tohuman.dk blev offentliggjort midt august 2015. Her er resultaterne for det første år:

  • På seks måneder opnåede sitet 50.000 sidevisninger og 32.000 unikke sidevisninger i Danmark
  • 19. september 2016: 104.000 sidevisninger og 88.682 unikke sidevisninger. Salget af app’en ligger i et gennemsnit på 8-10 downloads om dagen.

Den danske succes har resulteret i en versionering af sitet til Blog.tohuman.com samt Blog.tohuman.es

Vilvordetalks.dk
VilvordeTalks er et blogsite mødebranchen, hvor influencers/bloggere, der alle har en indgang til møder og konferencer, er udvalgt, så de matcher strategien for blogmagasinet. Sitet blev lanceret den 18. august 2016. Det er Vilvorde Kursuscenter, som står bag platformen.

Dsm-feedback.dk
Feedback er et blogmagasin om ingredienser til dyrefoder skrevet af fagspecialister, ansat i DSM. Hertil inviteres vigtige samarbejdspartnere ind som gæstebloggere. Blogmagasinet er målrettet foderbranchen og kræver personligt login for at kunne læse artiklerne i sin fulde længde. Sitet blev lanceret i juni 2016 af DSM Nordic.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed