10 grunde til at satse på content marketing

GUIDE: 10 grunde til at satse på content marketing

CONTENT MARKETING: Vil du gerne have 10 vigtige grunde til satse på content marketing, når du skal finde ud af hvordan dit markedsføringsbudget bedst tjener sig hjem – så læs med her.

Har du en online forretning, så er det oplagt at kaste sig ud i content marketing. Men det giver altså også rigtig god mening, når det gælder B2B. Købsbeslutningen i B2B-segmentet er meget kompleks – og derfor skal du have fat i folk allerede, når de begynder deres research.

Ifølge Gartner er der i gennemsnit 6-10 personer, som er involveret i en købsbeslutning, når vi taler B2B. Det er mennesker, som hver især researcher online. Der er altså op til 10 mennesker, der taler om beslutningen. De har alle en holdning til emnet og til, hvilken leverandører der skal vælges ud – og det er vel at mærke længe før leverandøren bliver inviteret inden for til en dialog.

Ja, rent faktisk er de mindst 60 procent inde i købsbeslutningen, inden der tages kontakt til en leverandør. Det understreger vigtigheden af at være til stede online og ikke mindst det at være konsistent i budskaberne på hele købsrejsen. For tænk nu hvis fem af beslutningstagerne har læst en god rapport, guide eller e-bog fra lige netop jeres virksomhed og dermed har jeres produkt eller service som favorit. I har lige givet dem relevant og brugbar information, som hjælper dem med at træffe en kvalificeret beslutning.

Hvad er content marketing?

Hvad er content marketing egentlig? Det seneste årti er vi blevet tæppebombet med en masse smarte, engelske udtryk i forbindelse med markedsføring.

Content marketing er dybest set bare god journalistisk. Det er en proces, hvor man tilrettelægger/producerer, publicerer og markedsfører kvalitetsindhold, som er relevant for en specifik målgruppe.

Målet er naturligvis at øge brand awareness, opnå en højere placering på Google og engagere sit publikum.

Men hvad er det så content marketing kan?

Her får du du 10 helt afgørende grunde til, hvorfor content markting er vigtigt!

 1. Det er en fantastisk måde at øge din brand awareness og forbedre/skabe et godt omdømme
 2. Der er store muligheder for at konvertere leads til et salg og dermed øge ROI betydeligt
 3. Det styrker dine digitale marketing-kampagner
 4. Det kan hjælpe med at øge jeres konverteringer
 5. Det er den mest optimale måde at forbedre din Google-placering
 6. Det er en god måde at opbygge autoritet på Google – og ikke mindst hos dine læsere
 7. Det er alletiders måde at komme i dialog med potentielle kunder
 8. Det er en alletiders måde at adskille dig fra dine konkurrenter
 9. Det styrker virksomhedens vækst over tid
 10. Du får større indsigt i dine kunder

1. Det er en fantastisk måde at øge din brand awareness og forbedre/skabe et godt omdømme

Content marketing er uden tvivl en rigtig god måde at få opmærksomhed omkring dit brand og vise, hvordan dine produkter og tjenester kan løse folks udfordringer.

Her er et eksempel:

 1. En bruger har et problem og søger på Google efter en løsning.
 2. Du har skabt noget godt indhold, som uddanner og informerer brugeren om mulige løsninger og klæder ham/hende på til at løse det.
 3. Gør du det med succes, vil han/hun formentlig huske dig og dit brand. Måske gemme han/hun din guide, bogmærker din side, deler den på sociale medier eller lignende. Måske tilmelder han/hun sig dit nyhedsbrev og downloader en guide.
 4. Efter nogle måneder køber han/hun noget. Du har nu en loyal følger i dit community og en potentiel ambassadør.
 5. Alt det kan påvirke andre brugere i deres netværk, som tager samme rejse og bliver en del af dit community/content univers.

Det er klart, at for at øge din brand awareness skal du arbejde målrettet med SEO og linkbuilding. Det er også en god idé at styrke din indsats med betalt reklame, have en målrettet strategi på sociale medier og med email marketing.

Få gode resultater med content marketing
Få gode resultater med content marketing.

2. Du kan opnå høj ROI med godt content

At skabe højkvalitetsindhold koster både tid og ressourcer. En rapport fra 2019 fra Dansk Markedsføring og Brandmovers viser, at de organisationer, som har størst succes med content marketing har minimum 3 års erfaring med det.

Men det er alligevel en rigtig god investering. Godt indhold er et vigtigt aktiv for din forretning (især for en online forretning). Med content marketing kan du opnå lang flere organiske besøg, brand mention og større engagement på sociale medier.

Content marketing handler naturligvis om at få trafik – og masser af den – men når det er sagt, så er der de senere år kommet mere fokus på leads og konverteringer. Af dem oplever 72 procent, at de har succes. Dem, der især har succes med content marketing, er nemlig dem, som er gode til at måle på indsatsen.

Ser vi på tallene, så viser nogle amerikanske studier  en klar forøgelse af trafik og leads, sammenlignet med, når man ikke gør noget:

 • Op til 55% mere trafik på siden
 • I gennemsnit får du 5 gange flere leads
 • 13% større sandsynlighed for at generere ROI
 • 97% flere backlinks
 • 434% flere indekserede sider på søgemaskinerne
 • Udgifterne er 62% mindre end på traditionel marketing

Det her er naturligvis amerikanske tal, men der er også masser af danske eksempler på, at content marketing betaler sig.

3. Content marketing styrker dine digitale marketingkampagner

Content marketing er en del af digital marketing. For at opnå succes på digitale marketingskanaler kræver det kvalitetsindhold, som er relevant for din målgruppe.

Godt kvalitetsindhold understøtter din SEO-strategi og hjælper dig op på Google.

Hvis du gerne vil have engagement, følgere, likes og delinger på sociale medier, skal du levere indhold som er interessant for din målgruppe.

Vil du gerne generere salg, skal du have kvalitetsindhold, som er overbevisende og skaber troværdighed og opmuntrer dine læsere til at tage næste skridt – og foretage et køb.

4. content marketing kan hjælpe med at øge jeres konverteringer

Alle, som arbejder med content marketing, har fokus på at styrke forretningen ved at konvertere læsere til leads.

Vi bombarderes hver eneste dag med annoncer i vores Facebook feed, annoncer på Google … ja alle steder, vi bevæger os. Derfor er det sværere og dyrere at få opmærksomheden hos forbrugerne – aka din målgruppe.

Konkurrencen er høj på annoncer. Så derfor er det en god idé at udnytte dine ressourcer på at skabe godt indhold for at nå ud til kunden og positionere dit brand i alle faserne af din målgruppes kunderejse. Det kan du gøre med en god content marketingstrategi.

Giver du din målgruppe værdifuldt indhold i alle faser af denne rejse, kan du få deres opmærksomhed og opnå et godt og langsigtet forhold mellem dine kunder og dit brand. Alt sammen noget, som kan medføre flere konverteringer, for når de allerede har købt en gang og har tillid til dit brand, ja så køber de sandsynligvis igen.

Opnå flotte resultater på Google
Content marketing kan øge dine placeringer på Google markant

5. Det er den mest optimale måde at forbedre din Google-placering

Content marketing og SEO er uløseligt forbundet med hinanden. Det er der flere grunde til:

 1. Du kan målrette dit indhold efter visse søgeord for at blive vist i søgningerne.
 2. Indhold af høj kvalitet kan give dig godt backlinks fra andre blogs og hjemmesider. Det er med til at give dig en højere placering på Google, fordi dit domæne får en højere værdi, jo flere som linker til det.
 3. Google betrager websites med masser af godt indhold, og som optimeres hele tiden, som sider af høj kvalitet. Det giver dig en bedre placering på Google.
 4. Mange forsøger med en masse teknikker for at narre Google til en god placering. Men når alt kommer til at, så er den bedste måde at kravle op på Googles placeringer at skabe kvalitetsindhold, som brugerne gerne vil læse og interagere med.

6. content marketing er en god måde at opbygge autoritet på Google – og hos dine læsere

Gennem godt indhold kan du øge din autoritet på Google, fordi du bliver betragtet som en ekspert på dit felt. Det øger naturligt tilliden hos bruger og hos Google.

Det betyder højere placering på Google, større kendskab til dit brand og mere salg.

Det kræver at du:

 • udgiver kvalitetsindhold, som er baseret på viden og fakta, og hvor viden er nøjagtigt og korrekt
 • udgiver indhold skrevet af specialister på området
 • opnår omtale andre steder og får links ind til dit site for at bevise over for Google, at her er et website, som af andre opfattes som en vigtig autoritet.

Sider med høj autoritet har ofte specialister, som deler viden og forskning – og altså ikke favoriserer et produkt. Bare tænk på de sider, du finder mest troværdige, når det f.eks. gælder søgninger på sundhed og helbred.

7. Det er alletiders måde at komme i dialog med potentielle kunder

Vi kan bruge content marketing til at komme i dialog med vores kunder.

Kunderejsen content marketingDenne model er også kendt som inbound marketing. Det vil sige, at man kan opbygge kanaler, hvor man kan skabe dialog med kunderne via sin content marketing indsats. Dialogen kan f.eks. være kommentarer til indlæg, kommentarer på sociale medier, feedback og beskeder.

Her kan du hele tiden optimere og blive mere bevidst om, hvad det er, som får folk til at kommentere og reagere. Du kan altså løbende optimere og dermed øge brugernes engagement.

8. content markting er en alletiders måde at adskille dig fra dine konkurrenter

Gør du det godt og skaber rigtig godt indhold, kan du adskille dig fra dine konkurrencer.

Forbrugerne på Google, Facebook osv. er faktisk ret gode til at spotte brands, som har fokus på at dele viden og tilbyde relevant content til deres kunder.

Spændende content marketing trends

 • 84 procent forventer, at brands skaber indhold, som underholder, giver dem løsninger eller skaber oplevelser og events
 • 91% af forbrugerne vil gerne belønne brands for deres ægthed.
 • 70% foretrækker kvalitetsindhold frem for kvantitet.

Se flere trends her – rigtig spændende læsning.

Hvis dine konkurrenter ikke allerede er aktive og udnytter mulighederne med content marketing, så kan du løbe afsted, uden de kan nå dig. Det er en rigtig god chance – så grib den.

Hvis de allerede er aktive, så bør du kigge på deres kampagner og finde ud af, hvor deres styrker og svarheder er – ud fra det kan du tilbyde målgruppen værdifuldt og bedre indhold.

Og husk lige! Selv om internettet flyder over med indhold, så er der masser af brug for kvalitetsindhold i alle nicher. Så skab din egen plads og berettigelse.

9. Det styrker virksomhedens vækst over tid

Et rigtig godt tip, når I skal producere kvalitetsindhold er at skabe gode guides, artikler, podcast, video, infografik eller lignende, som kan leve i lang tid. Altså indhold, som ikke er aktuelt nu og her, men er relevant og kan skabe værdi i lang tid frem.

 • Det er med til at skabe gode placeringer og trafik til sitet.
 • Det kan gøre, at du opnår flere email-abonnenter
 • Du opnår bedre placering på YouTube med flere visninger og abonnenter
 • Du får flere følgere på sociale medier.

10. Du får større indsigt i dine kunder

Når du går i gang med content marketing, er det vigtigt, at du lærer din målgruppe og potentielle kunder at kende. Arbejd med personaer, og afdæk hvad din målgruppe er optaget af. Spørg dem!

Du kan herefter oprette profiler på kunder og inddele dit publikum i forskellige kategorier for at opnå bedre resultater.

Når du begynder at måle på din contetnt marketing-kampagner, får du endnu mere indsigt i, hvilke behov de har, hvad der interesserer dem, hvad de give et ‘like’ og ikke giver et ‘like’ osv. Alt det kan hjælpe dig med next step – nemlig optimering af dine kampagner.

Sådan lægger du en content marketing strategi

Du skal naturligvis kende din målgruppe og lægge en content marketing strategi for dit indhold, hvor og hvornår du publicerer det, og hvordan du måler effekten. Her er en oversigt over processen du skal igennem. Den skal ses som en content marketing livscyklus, som hele tiden kører i ring:

Livscyklus for produktion af content marketing

Bør du tage et content marketing kursus?

Der findes utallige content marketing kurser online og offline. Der er efterhånden også årlige konferencer her i Danmark om content marketing og helt store konferencer i udlandet – specielt i USA.

Her kan du lære om, hvordan man lægger en content marketing strategi, du kan få masser at succeshistorier osv. Men én ting bør du huske: Der er ikke nogen endegyldig formel for succes. Det, der virker for nogen, virker ikke nødvendigvis for andre. Er det amerikanske eksempler, du kigger på, så skru forventningerne lidt ned, hvis du skal ud på et dansk marked.

Vil du opnå succes med din content marketing strategi, så er det godt at tage et kursus og få værktøjer, men det handler lige så meget om at kaste sig ud i det og prøve sig frem og finde ud af, hvordan du rammer dit publikum bedst – og hvornår du absolut ikke gør. Husk på: Det at fejle er en del af processen.

Og så er der det allervigtigste: Du skal have hele din organisation i ryggen. Det er nemlig vigtigt, at content marketing har grønt lys på chefgangen – også til de lange stræk. For content marketing tager tid. Det er også vigtigt, at du har adgang til specialister i din egen organisation.

To content marketing eksempler

1. Dynaudio – Ask The Experts & Dynaudio Unheard

Dynaudio er en dansk højtalerproducent, som virkelig har arbejdet med nogle interessant tiltag inden for content marketing. Her er et par eksemper.

Ask the expert – for lydnørder
Spørg eksperten – interviews for lydnørder i professionel video og fotostudio, hvor der kan broadcases live. Optagelsen her fra 2019.

Studiet fra 2016: Et mere primitivt set-up, hvor mange virksomheder typisk starter.

 

Dynaudio Unheard støtte unge talenter

Dynaudio har også lavet konceptet Dynaudio Unheard for upcoming kunstnere. Dynaudio har bygget et state-of-the-art lydstudie i to store containere (så er det nemt at transportere rundt i verden) med alt det udstyr en ung talentfuld kunstner har brug for for at indspille en plade. Her er det muligt for unge talenter at få gratis indspilningstid og reklame.

Med de to containere har studiet været på rejse i hele verden til større musikfestivaller m.m. De har bl.a. indgået samarbejder med RedBull og Manchester United. Det giver både Dynaudio og kunsterne fantastisk god reklame og helt nye muligheder for samarbejder. Men husk! De fleste starter altså med det mere primitive set-up som de selv gjorde i 2016.

2. MailChimp Presents – inspirerende univers for iværksætter

Når du tænker på ‘Mailchimp’, så forbinder du det formentlig med e-mails. Men MailChimp er ikke kun en email-marketing-tjeneste. MailChimp har faktisk skabt et spændende content univers for iværksættere, som hedder MailChimp Presents.

Mailchimp Presents så dagens lys i 2019. Det er en  digital forretningsunderholdningsplatform, som både skal underholde og inspirere verdens små virksomheder og iværksættere.

Målet er naturligvis at skabe opmærksomhed: ”Vi ser, at dette indhold er et godt middel til at tiltrække folk til Mailchimp, der aldrig har hørt om os og måske ikke har brug for os endnu.” sagde Mark DiCristina, virksomhedens leder af brand og Mailchimp Studios ved lanceringen i juni 2019. MailChimp har en base på over 11 millioner aktive kunder. Her er målet at få dem knyttet tættere til Mailchimp og – ideelt set inspirere dem til at køre endnu flere e-mail-kampagner.

Og hvad bør du så huske?

 1. Tro på ideen – der er et stort potentiale
  Når du kaster dig ud i content marketing er det vigtigt at tro på ideen, have en plan og et mål. Det kræver investering og ressourcer, men til gengæld er der et stort potentiale, som ligger og venter. Op til 55% mere trafik og 5 gange flere leads.
 2. Målret, målret, målret
  En god content marketing strategi kan hjælpe dig med at skabe og publicere det rette indhold, som er relevant for din målgruppe. Det vigtigste er derfor hele tiden at målrette dit indhold. Glem det ikke!
 3. Det er en god måde at styrke dit omdømme
  Godt indhold øger opmærksomheden omkring dit brand. Du opbygger tilliden og interesse for dine produkter. Alt det kan have positiv indflydelse på dit omdømme. Det betaler sig virkelig på den lange bane.
 4. Content marketing er en investering
  Content marketing kræver tid og tålmodighed. Det kræver, at du opbygger masser af godt og holdbart indhold, som skaber autoritet på Google og øger trafikken til dit site over tid. Det du gør nu, tjener dig altså også i fremtiden – og her kan du virkelig opnå stor effekt.