E-mail marketing: 5 grunde til at du IKKE bør droppe det!

E-mail marketing er meget effektiv og skaber høj ROI

E-MAIL MARKETING: Her får du 5 stærke argumenter for, at du bør prioritere e-mail marketing.

Åh, kræver det ikke meget arbejde! Gider folk åbne alle de e-mails? Bør vi ikke hellere satse på sociale medier frem for e-mail marketing – Instagram og Facebook er vel det, de unge vil have?

Der er masser af indvendinger, når det gælder e-mail marketing. Men sandheden er, at e-mails er en meget effektiv kanal til at konvertere leads til kunder. Punktum.

Skal du vælge, hvor du vil bruge dine marketingskroner eller ressourcer effektiv, så bør du ikke droppe e-mailen. E-mail marketing er stadig her du opnår størst ROI.

1. E-mails konverterer rigtig godt

Når folk frivilligt siger ’ja tak’ til at modtage e-mails fra dig. Det er en af årsagerne til at e-mails er bedre til at opnå salg – for dit publikum har allerede valgt dig til. I har altså indgået en aftale om, at du må sælge, når de tilmelder dig dit nyhedsbrev.

Undersøgelser viser faktisk, at modtageren godt ved, hvad præmissen er for at sige ja tak til en freebee dvs. en gratis e-bog, tilbud, minikursus eller lignende.
Tallene bakker også godt om at e-mails konverterer godt.

  • 89% af marketingsfolk siger, at e-mail marketing er den primære kanal til nye leads
  • 62% åbner e-mails på grund af en personlig emnelinje
  • 40% foretrækker, at e-mails er informative (og mindre salgsfremmende)
  • Dobbelt så mange brugere tilmelder sig brands e-maillister end de interagerer med brandet på Facebook.

Ja, dyk ned i flere tal her.

2. Du får potentielle leads ind i din salgstragt

Mennesker skal påvirkes mere end en gang, før de køber noget. Nogle siger, at vi skal påvirkes helt op til syv gange.

Hvad der er det korrekte tal afhænger selvfølgelig også af, hvilket produkt eller service, du tilbyder. For sælger du en mere kompleks it-løsning, som er et produkt, der kræver en række overvejelser hos potentielle B2B-kunder, så er købsrejsen længere fra første interesse til køb, end hvis du laver strikkeopskrifter og sælger garn. Med e-mail kan du fastholde alle typer af købere med relevant viden og info – både de komplekse it-løsninger og dem som er nysgerrig på at blive bedre til at stikke.

Summa summarum: Al den trafik, du har brugt energi på at få ind på din hjemmeside skal du konvertere til læsere. På den måde øger du sandsynligheden mange gange for at det leder til et køb og får dem længere ned i salgstragten, som du kan se her:

Salgstragten

3. Du har dit helt eget publikum

Din e-mailliste og dermed dit publikum er DIT publikum. Du skal ikke dele det med nogen. På sociale medier skal du dele opmærksomheden med rigtig mange andre. Her er du også underlagt nye algoritmer, som pludselig begrænser din adgang til dit publikum. Facebooks algoritmer bestemmer jo i bund og grund, hvem der ser det du sender ud. Og da Facebook kun er optaget af at tjene penge, ja, så er du underlagt deres spilleregler.

Så læg aldrig alle din æg i den kurv. Lægger du det hele til publikum på sociale medier, så er det i hænderne på nogle andre.

Din e-mailliste er fuldstændig uafhængig af andres liste. E-mailen rammer alle 500 eller 1.000 abonnenter. De er nødt til at forholde sig til den. På Facebook ved du ikke om dit opslag overhovedet når dine 500 følgere. Mange følgere vil aldrig nogensinde se dit opslag.

5 fordele ved e-mail marketing

4. Du får værdifuld viden om din målgruppe

Fordelen ved e-mail marketing er, at alt kan måles og optimeres. Du ved hele tiden, hvor mange der åbner dine e-mails, hvor mange der klikker på et link, hvad de klikker på, hvem der foretager et køb osv. Det giver dig stor indsigt i målgruppen.

E-mail marketing kan automatiseres i takt med, at du kender dit publikum. Og det er kun en fordel for dig. Du sparer en masse tid – og tjener samtidig flere penge.

5. Din email-liste bliver kun større og mere værdifuld over tid

I takt med at du opbygger en stor e-mailliste og arbejder strategisk med at pleje din e-mailliste, så stiger værdien for din forretning.

Forstår du at udnytte mulighederne i e-mail marketing, så har du en konstant voksende e-mailliste og god konvertering. Og er det værdifuldt? Ja, absolut. På alle måder.